مقدمه سرویس و نگهداری ادوات کشاورزی برای فصل سرما:
همه کسانی که با ادوات کشاورزی و صنعتی کار میکنند میدانند که سرویس نگهداری ادوات کشاورزی در فصل سرما یکی از ضروریات استفاده از انها می باشد. سرویس و نگهداری ادوات کشاورزی برای فصل سرما بسیار با اهمیت بوده و باعث میشود تا هزینههای تعمیر و تعویض قطعات و لوازم تجهیزاتشان به مراتب کاهش پیدا کرده همچنین باعث عملکرد صحیحتر و بهتر ادوات و لوازم آنها می شود.
نکات سرویس و نگهداری ادوات کشاورزی برای فصل سرما:
۱-تمیز کردن کلیه سطوح: کلیه قطعات و قسمتهای دستگاه و ادوات از جمله بدنه، چرخها، قسمتهای متحرک، شاسی و ….بایستی به صورت کامل از خاک و گل و لای شسته شود. این یکی از موارد ایست ک هبایستی در سرویس و نگهداری ادوات در فصل سرما در نظر گرفت.
۲- زدودن زنگ زدگی: بایستی نقاط و قسمتهایی که دچار زنگ زدگی شده است را با استفاده از زنگ زداهای موجود در بازار تمیز کرده و از پیشرفت زنگ زدگی جلوگیری کنید.
۳-شستشوی کامل: بعد از تمیز کردن کلیه سطوح و زدودن زنگ زدگیهای طعات و ادوات بایستی با آب و مایع شوینده مناسب به صورت کامل دستگاه را از آلودگیهای دیگر پاک کرد.
۴- روغن کاری و گریس کاری: کلیه قسمتهای متحرک شامل بلبرینگها، یاتاقانها، زنجیرها، مفصلها و دیگر قسمتها را بایستی با گریس و روغن مناسب روغن کاری کنید.
نکته: در طول زمستان از تجهیزات و ادوات بازدید کرده و در صورت لزوم جدداً قسمتهایی که مورد نیاز هست را با استفاده از گریس و روغن مناسب روغن کاری کنید.
۵-بررسی لاستیک ها: حتماً لاستیکها را بررسی کرده و سلامت آنها را از نظر ترک خوردگی، ساییدگی و فشار باد مناسب بررسی کنید و همچنین با استفاده از خرک مناسب در زیر دستگاه از تحت فشار بودن لاستیکها جلوگیری کنید.
۶- بررسی شیلنگها و لولهها: شیلنگها از جمله قسمتهای حساس به ترک خوردگی و سایدگی هستند و بایستی به صورت متناوب مورد بررسی قرار گیرند تا مشکلی در روند کار ایجاد نکنند به همین خاطر ستفاده از نرم کنندهها برای بالا بردن عمر این قطعات بسیار مهم بوده تا در فصل سرما دچار خشک شدگی و ترک نشوند.
۷- بررسی تسمهها: در زمان عدم استفاده از دوات و تجهیزات در فصل زمستان بهتر است ادواتی که در مکانیزم آنها از تسمه استفاده شده است را آزاد کرده تا تحت فشار نباشند. و همچنین در صورت ترک خوردگی و ساییدگی در قسمتهای مختلف تسمه ها جهت تعویض آنها اقدام نمایید.
۸- بازرسی باتریها: اگر قرار است برای مدت طولانی از تجهیزاتی که دارای باتری هستند استفاده نشود بهتر است ابتدا آن را بطور کامل شارژ کرده و سپس بست باتری را باز کرده تا از تخلیه شارژ آن جلوگیری شود.
۹- محل نگهداری: محلی که تجهیزات در آن نگهداری میشوند بایستی سرپوشیده و خشک باشد تا از نفوذ رطوبت و آسیبهای ناشی از آن جلوگیری شود.
۱۰-استفاده از روکش: در صورت امکان تجهیزات و ادوات کشاورزی خود را با پلاستیک و یا پارچه پوشانده تا دچار غبار گرفتگی نشوند.
۱۱- تخلیه باک سوخت: اگر در فصل زمستان از تراکتور و یا تجهیزات موتوری خود استفاده نمیکنید سعی کنید باک آن را تخلیه کنید.
۱۲- تخلیه رادیاتور یا سیستم خنک کننده: در فصل سرما در صورت عدم استفاده از تجهیزات خود که دارای رادیاتور و سیستم خنک کننده هستند, مایع موجود در آنها را به طور کامل تخلیه کنید تا دچار یخ زدگی و ترکیدگی قسمتهای مختلف آن نشود.

موارد دیگری هم هستند که بایستی به آنها توجه کرد از جمله: اگر دستگاه یا ادوات شما دارای سیستم پیچیدهای هستند که نیاز به سرویس و نگهداری توسط متخصص را دارند حتماً سعی شود توسط متخصص سرویس و نگهداری فصل سرما انجام گردد.
همچنین بهتر است مستندسازی در خصوص رویسها و خدمات صورت گرفته انجام پذیرد و پرسنل مجموعه نیز به طور کامل از نحوه سرویس و نگهداری تجهیزات مطلع شده و آموزش ببینند.
اگر ادوات و تجهیزاتی که مورد استفاده قرار میدهید نیاز به سرویس دورهای دارند را قبل از انجام سرویس و نگهداری فصل سرما ا انجام داده و سپس موارد گفته شده در بالا را انجام دهید.